Fantazja fasolowa
ANNA NIEMCZYNOW • dawno temu • 4 komentarzeMoje najnowsze odkrycie. Pyszna porcja białka. Polecam ogromnie !!!
Składniki:
• 250 g białej fasoli Jaś
• 4 jajka
• czubata łyżeczka proszku do pieczenia
• 3 łyżki oleju kokosowego (możesz użyć innego)
• 100 g suszonych daktyli
• 2 łyżki miodu
• 2 dojrzałe banany — ok 180 g
• kilka kropel aromatu rumowego
• 2 łyżki kakao
Przygotowanie:
Fasolę namoczyć na noc i następnego dnia ugotować. Przygotować foremkę do pieczenia, smarując ją tłuszczem i obsypując bułką tartą. Możesz użyć silikonowej formy, wtedy smarowanie tłuszczem nie będzie konieczne. Zmiksować Fasolę z wszystkimi wymienionymi wyżej składnikami OPRÓCZ KAKAO. Tak powstaje biała warstwa, której połowę wylewamy na przygotowaną wcześniej blaszkę.
Do pozostałej połowy dodajemy kakao i ponownie miksujemy. Ciemną warstwę wylewamy na warstwę jasną. Ciasto pieczemy w nagrzanym wcześniej piekarniku, w temp 180 stopni (góra/dół) przez 45 minut. Jeśli chcesz, możesz polać wierzch czekoladą, czy inną ulubioną polewą.
Życzę smacznego!
Ten artykuł ma 4 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze